Vánoční rohlíčky
publikováno 05.12.2019
Křehoučké rohlíčky
Kategorie receptu: složitější (těsto 24 hodin odležet v lednici, potom tvarování rohlíčků cca 1 hod)
Ingredience: 0,5 kg hladké mouky
1 žloutek
35 dkg másla
Špetka soli
¼ litru šlehačky
Tvaroh nebo povidla na náplň
Moučkový cukr na obalení, vanilka
Postup: Vše smícháme a rukama vypracujeme
těsto. Uděláme váleček a zabalené ve folii necháme
odpočinout v lednici do druhého dne.
Válec rozdělíme na 10 dílů, z každého dílu vytvarujeme
kouli. Na pomoučeném (hl. mouka) vále rozválíme
z každé koule placku o velikosti talíře. Placku rozdělíme
na osm dílů. Potřeme tvarohem nebo povidly. Rohlíčky
motáme směrem od širšího konce ke špičce.
Pečeme na plechu, na pečícím papíru v předehřáté
troubě (180-200 stupňů). Po upečení obalíme
v moučkovém cukru s vanilkou.
Komentáře
Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.
V diskuzi není zatím žádný příspěvek
Kategorie: fitness
Návštěv: 24642
Dnes: 0
Online: 4